Konst på Ljugarn – 2022 – en spännande konstsommar.

Sommaren 2022 är det det elfte året i rad som vi arrangerar konstutställningar i Strandbygdsmuseet. Det är med stor glädje som vi ser att intresset för utställningarna ökat för varje år. Upplägget är att det är en ny konstnär varje vecka under sommarperioden som ställer ut sin konst. Det är allt från måleri, foto, skulptur, keramik, hantverk, textil till silversmide. Tanken är att erbjuda ett så brett utbud av konstuttryck vilket öppnar upp för olika tekniker och konst.

Under utställningsperioden är det vernissage varje lördag eftermiddag vilket är mycket uppskattat på orten.

I första hand erbjuds konstnärer med anknytning till Ljugarn och Gotland men även konstnärer verksamma på fastlandet. När man tittar närmare på hur många lokaler och möjligheter det finns för konstnärer att ställa ut så kan man bli förvånad över hur få ställen det finns. Detta ville vi i Föreningen Ljugarn ändra på genom att ordna magasinets bottenvåning till utställningslokal.

Efter att ha varit verksam som Ordförande i föreningen under drygt tio år har jag nu avsagt mig det uppdraget, men då det var jag som började och har hållit i utställningsverksamheten under åren som gått kommer jag att fortsätta med det några år framöver.  Är du intresserad av att ställa ut i sommar ska du höra av dig till Utställningsansvarige:

Robert Axner på mailadress: robert@axner.se

Varmt välkomna till Strandbygdsmuseet (Hamnmagasinet) i hamnen.

Utställningsansvarig Robert Axner, Föreningen Ljugarn

Följande konstnärer ställer ut sommaren 2022:

25 juni – 1 juli – Vivecka Norberg

2 – 8 juli – Ann-Sophie Hansson och Karolina Norée

9 – 15 juli – Charlotte Smitterberg

16 – 22 juli – Maria Rosén

23 – 29 juli – Judith Dekker

30 juli – 5 aug – Melanie West

6 – 12 aug – Charlotta Alberts, Anette Sjödin och Unn Waern